nieuws

'Kreekflats' gered van de sloopkogel

De drie gedateerde flats van wooncomplex De Kreek in Rotterdam-IJsselmonde gaan definitief niet tegen de vlakte. Woningcorporatie Woonbron wil met een ingrijpende renovatie van het complex het aantal sociale huurwoningen zo hoog mogelijk houden.
Het gaat om de Noordwest- en Corridorflat die gerenoveerd gaan worden. De derde flat van het complex, de Haakflat, wordt momenteel al gerenoveerd. De flats hebben samen 276 appartementen. Dat aantal blijft gelijk.
Lees meer: Ik-wil-hier-eigenlijk-in-een-kist-met-zes-plankjes-weg
Eerder liet Woonbron al weten te twijfelen of renoveren de beste optie was. Het zou in het geval van de twee flats gaan om een kostenplaatje van 50 miljoen euro. Directeur Arthur Oerlemans destijds: "Als je tv kapot is, kan vervangen op een gegeven moment een beter idee zijn dan repareren."
Een woordvoerder van Woonbron laat weten dat de grote vraag naar sociale huurwoningen uiteindelijk de doorslag gaf. Hij verwacht dat de twee flats na de renovatie 'als nieuw' zullen zijn.
De ingreep duurt tussen de twee en drie jaar. In die periode moeten de bewoners elders wonen. In principe krijgt iedere bewoner de gelegenheid om terug te keren. Voor hen is een verhuisvergoeding van ongeveer zesduizend euro en een urgentieverklaring beschikbaar.
De flats van de Kreek hebben een bewogen geschiedenis. Zo werden de bewoners de afgelopen jaren geteisterd door een legionellabesmetting, asbest, leegstand en overlast door tijdelijke bewoners.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl