nieuws

Merwedestraat toch weer aangepast na reeks ongelukken

Ongeluk op de Merwedestraat in juli.
Ongeluk op de Merwedestraat in juli. © MediaTV
De gemeente Dordrecht gaat de Merwedestraat in de wijk De Staart weer terugbrengen naar één rijstrook per richting. De maatregel moet de verkeersveiligheid vergroten.
De doorgaande weg tussen het centrum van Dordrecht en de N3 is een paar jaar geleden volledig vernieuwd. Daarbij werd ook in beide richtingen het aantal rijbanen verdubbeld.
In de periode daarna gebeurden op de weg meerdere ongelukken. Ook bleek bij een politiecontrole elke drie minuten een auto te passeren die zich niet aan de maximale snelheid van 50 kilometer per uur hield.
Lees meer: Auto belandt via boom ondersteboven op straat in Dordrecht
Omwonenden eisten bij de gemeente een flitspaal, maar die komt er niet. Volgens de gemeente voldoet de weg niet aan de criteria voor zo'n paal. "Het is cru, maar er komen te weinig ongelukken voor die veroorzaakt worden door een te hoge snelheid", zegt wethouder Van der Linden. In plaats daarvan komt er een verkeerslicht.
Volgens de gemeente Dordrecht blijft er ook met één rijbaan genoeg wegcapaciteit over om het verkeer te verwerken. In de omgeving worden binnenkort nieuwe huizen gebouwd bij de Stadswerven.
De werkzaamheden worden uitgevoerd zodra het weer het toestaat.