Positief bedrijfsresultaat Feyenoord ondanks negatieve transferbalans

Feyenoord heeft in het boekjaar 2018-2019 een resultaat behaald van €5,9 miljoen negatief. Doordat er al rekening was gehouden met het tegenvallende resultaat op transfers - zoals al was benoemd in het jaarverslag 2017-2018 - is er wel een positief bedrijfsresultaat van iets meer dan een half miljoen euro.

Het negatieve transferresultaat kwam tot stand door afschrijvingen op de spelersgroep en relatief beperkte opbrengsten uit transfers. De hoge afschrijvingslasten zijn mede het gevolg van gedane investeringen in de spelersgroep in het seizoen 2017-2018. 

Enkele spelers die bij Feyenoord vertrokken in het betreffende seizoen zijn Sofyan Amrabat, Marko Vejinovic en Bilal Basacikoglu. Spelers waar Feyenoord veel meer voor had betaald, dan zij uiteindelijk bij hun verkoop opleverden. 

De toekomst van Feyenoord


Feyenoord is, zo blijkt uit de jaarcijfers, een financieel gezonde club met een eigen vermogen van ruim 25 miljoen euro. De club gaat ervan uit ook volgend jaar weer een positief bedrijfsresultaat te behalen, mede door het bereiken van de groepsfase van de UEFA Europa League.
 

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord
Deel dit artikel:

Reageren