nieuws

Conny Janssen ontvangt dansprijs Gouden Zwaan

Choreografe Conny Janssen in de studio bij Radio Rijnmond.
Choreografe Conny Janssen in de studio bij Radio Rijnmond.
Tijdens het Gala van de Nederlandse Dansdagen heeft choreograaf Conny Janssen vrijdagavond de Gouden Zwaan in ontvangst genomen. De jury roemt de theatrale kracht en uitzonderlijke dansers van dansgezelschap Conny Janssen Danst.
De Gouden Zwaan wordt ook wel de Oscar van de Nederlandse dans genoemd. De prestigieuze oeuvreprijs werd uitgereikt door minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
De dansjury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties heeft de prijs toegekend aan Conny Janssen voor de grote bijdrage die zij aan de Nederlandse dans heeft geleverd.
"De inspiratie voor haar voorstellingen is ons bestaan in al zijn facetten: de breekbaarheid van het leven, het individu in relatie tot de massa of het gevoel om ergens thuis te zijn", oordeelt de jury.
"Haar gezelschap Conny Janssen Danst is geliefd om de fysieke dansstijl en de theatrale kracht van de groep uitzonderlijke dansers."

Dansateliers

Naast Conny Janssen danst, viel ook het Rotterdamse Dansateliers in de prijzen. Choreograaf Connor Schumacher won de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019. "Deze maker weet als geen ander het publiek met een andere bril te laten kijken naar dans en laat het publiek doorvoelen wat dans kan betekenen", schrijft de jury.
Aan deze prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden om een nieuwe productie te maken, die op de Nederlandse Dansdagen 2020 in première gaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl