Jan Everse: 'Feyenoord is gewoon middelmaat'

Feyenoord zakte zondagmiddag wederom door de ondergrens. Het verloor met 4-2 van Fortuna Sittard en speelde slecht. Oud-Feyenoorder Jan Everse heeft zich kapot geërgerd aan het spel van de Rotterdammers.

"Je voelt het gewoon aankomen. Fortuna-uit, het regent, het veld is zwaar. Dan zie je die 1-0 binnen twee minuten. Dan denk je: het zal toch niet?", zegt Everse op Radio Rijnmond.

"Dan kom je nog wel met mazzel op 1-1. Maar je ziet het dan al aan de omschakeling, de agressiviteit en aan de manier van verdedigen en hoe je goals tegen krijgt: dat kan absoluut niet op dit niveau."

Verval

Everse vindt dat Feyenoord niet meer tot de top behoort. "Als je het alleen tegen Porto kan opbrengen en niet tegen Fortuna, behoor je niet tot de top. Je bent gewoon middelmaat. Toppers kunnen er elke wedstrijd opnieuw weer staan.

Natuurlijk verlies je wedstrijden die je niet mag verliezen, dat doen Barcelona en Real Madrid ook. Maar Feyenoord verliest zó vaak van matige ploegen dat het gewoon middelmaat is."

Beluister hierboven heel het gesprek met Jan Everse. Daar is ook een gesprek met analist René van Dieren te beluisteren. 

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren