Aboutaleb: 'afschuwelijk veel' wapenvergunningen

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam vindt dat er in Nederland "afschuwelijk veel" wapenvergunningen worden afgegeven. Hij hoopt dat het kabinet de wettelijke criteria voor het verkrijgen van een wapenvergunning snel aanscherpt.  

Landelijk hebben op dit moment vijftigduizend mensen een wapenvergunning. In de regio Rotterdam-Rijnmond ligt dat aantal op drieduizend. Ook dat vindt Aboutaleb erg veel en zorgwekkend: "Je weet nooit wanneer iemand met een vergunning doordraait en verkeerd gebruik maakt van een wapen".

De discussie over het verkrijgen van een wapenvergunning laaide op na het schietincident in Alphen aan den Rijn waarbij zeven mensen om het leven kwamen.

Den Haag

Als burgemeester van Rotterdam kan Aboutaleb niks doen aan de vereisten voor het krijgen van een wapenverlof. Hij hoopt daarom dat er vanuit Den Haag snel actie wordt ondernomen.

Naar aanleiding van het schietincident in Alphen aan den Rijn zijn in Rotterdam-Rijnmond de afgegeven vergunningen opnieuw onderzocht. Daarbij zijn geen problemen geconstateerd.

Deel dit artikel: