nieuws

Voetballer Simonshaven voorlopig vrij

ROTTERDAM - De speler van de voetbalvereniging Simonshaven, die wordt verdacht van poging doodslag, komt voorlopig op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam maandag besloten.
De 28-jarige inwoner van Spijkenisse zou in november van het vorig jaar twee spelers van FC Vlotbrug tegen het hoofd hebben geschopt. Het tweede slachtoffer zou ook geslagen zijn. Het letsel was een gebroken arm en een gebroken neus.

'Verdachte werd eerst geslagen'

De verdachte beweert dat hij als eerste is geslagen en dat hij daarop had gereageerd. Vervolgens waren beide spelers elkaar gaan schoppen, aldus de Spijkenisser. Volgens zijn advocaat staat de man bekend als een rustig persoon en heeft de reclassering inmiddels ook vastgesteld dat hij geen agressieprobleem heeft.
Het incident gebeurde op 7 november tijdens de wedstrijd tussen Simonshaven 6 en FC Vlotbrug 7. De KNVB heeft het gehele elftal van Simonshaven 6 uit de competitie gehaald.

Man dreigt baan en huis te verliezen

Volgens de rechter is er voldoende bewijs dat de man een ernstig misdrijf heeft begaan. Maar vanwege zijn persoonlijke omstandigheden komt hij dinsdagochtend vrij. De man dreigt namelijk zowel zijn baan als zijn huis kwijt te raken als hij nog langer blijft vastzitten.
De verdachte zegt grote spijt te hebben. Het was nooit zijn bedoeling geweest om een tegenstander te verwonden, laat staan te doden. De rechter heeft gezegd dat hij de komende tijd niet meer in de buurt van een voetbalveld mag komen, in afwachting van zijn berechting.