nieuws

Monsters van de muur meppen: de oplossing om kinderen te laten sporten?

Kinderen zijn soms moeilijk in beweging te krijgen. Maar met electronic sports (e-sports) lukt het prima. De combinatie van gamen en sport zit in de lift. Rotterdam is volgende week het decor van het EsportsX event in Ahoy. Wie nu al wil weten hoe het werkt, kan terecht bij sportvereniging Hermes DVS in Schiedam.
Kinderen kunnen in het Schiedamse sportcomplex op een interactieve squashbaan monsters verslaan met een tennisracket. Ook kunnen ze er digitaal darten of een wandvullend spelletje Space Invaders spelen.
Op dinsdagochtend zijn al enkele jonge sporters bezig om met een balletje allerlei kleurrijke wezens van de muur te meppen. "Het is leuker dan gewoon squashen", vinden ze. "Het voegt wat toe. Het is niet alleen maar tegen een muur slaan. En je speelt meer samen."
De kleuren spatten van de muur en de geluiden lijken op die van computergames die kinderen normaal alleen zittend spelen. Door al dat beeld en geluid zijn de kinderen in de hal van Hermes DVS ongemerkt toch flink aan het bewegen.
Marc Veldkamp van Interactive SQUASH ziet ook dat kinderen langer bewegen als ze er een spelletje van kunnen maken. Hij introduceerde de interactieve squashbaan eerder al in Alphen aan den Rijn, Den Haag en Tilburg.
"We organiseren ook partijtjes en dan hebben kinderen twee uur de baan. Daarna moet je ze nog van de baan komen halen om wat te drinken. Dus zo intensief zijn ze dan met die spelletjes bezig."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl