Jerry de Goede wint eSports-toernooi Sparta

Rotterdammer Jerry de Goede heeft dinsdagavond het eSportstoernooi van Sparta Rotterdam gewonnen. Tijdens het toernooi was Sparta opzoek naar een nieuwe eSporter die Bo de Vroege komt versterken voor het aankomende eSportsseizoen. Maar de winnaar van het toernooi is niet direct de nieuwe eSporter van Sparta.

"Niet diegene die dit wint wordt direct de eSporter van Sparta", legt Frank van der Slot, de voormalige eSporter van Sparta, uit. "Ze zoeken het complete plaatje. Je moet verantwoord zijn, representatief zijn en een leuke babbel hebben. Je moet namelijk meer doen dan alleen gamen."

Ook de huidige eSporter Bo de Vroege sluit zich bij dat verhaal aan. "De beste acht mogen op gesprek komen bij Sparta. Uit één van die acht wordt een winnaar gekozen die met mij Sparta mag gaan vertegenwoordigen."

Winaar Jerry de Goede denkt dat hij een goede kans maakt op het felbegeerde plekje naast Bo de Vroege, mede vanwege zijn Sparta-achtergrond. "Ik heb jarenlang gevoetbald bij Sparta op Terbregge. Daarnaast ben ik altijd wel fan van Sparta geweest, naast Ajax. Maar Sparta is mijn club in Rotterdam."

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren