Man ontkent misbruiken van Rotterdams meisje (12)

De Amerikaan die vastzit voor de ontvoering van een 12-jarig meisje uit Rotterdam ontkent haar seksueel te hebben misbruikt. De man staat woensdag voor het eerst terecht tijdens een korte zitting in Rotterdam.

Justitie gaat er vanuit dat hij het meisje twee dagen in een kamer in het Hilton hotel in Rotterdam heeft gehouden en ontucht met haar heeft gepleegd. DNA van het meisje is op zijn lichaam gevonden. 

Volgens justitie hebben beiden elkaar leren kennen via de online game Star Stable. Daarbij zou de 50-jarige James B. ook seksuele toespelingen hebben gemaakt in chatgesprekken. 

'Bijzondere belangstelling voor minderjarigen'

Hij arriveerde op 27 juni van dit jaar op Schiphol en reisde door naar Rotterdam. Vervolgens boekte hij een hotelkamer voor hun beiden. 

Volgens zijn advocaat heeft de man nooit een bijzondere belangstelling gehad voor minderjarige kinderen. 

Justitie heeft aan de media gevraagd de naam van het meisje niet meer te vermelden en terughoudend te zijn met de details over de ontucht. 

Tegen de Amerikaan loopt nog een tweede onderzoek van justitie. Een vrouw uit Eindhoven heeft aangifte gedaan van verkrachting. De verdachte zal daar volgende maand over worden gehoord. 

Vast

Verdachte James B. blijft vastzitten. Zijn advocaat had om zijn vrijlating gevraagd, maar de rechter in Rotterdam heeft dat afgewezen. 

Op 5 december is er een volgende zitting. Ook dan zal de zaak nog niet inhoudelijk worden behandeld. 

De rechter benadrukt dat de Amerikaan het contact met het meisje planmatig heeft opgebouwd. Hij heeft gedurende meerdere maanden chatgesprekken met haar gevoerd die expliciet seksueel waren. 

De rechter vindt ook dat hij moet blijven vastzitten omdat er vluchtgevaar is en de kans is dat hij weer in de fout gaat. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: