Grapperhaus: 'Overheid schoot ernstig tekort bij Hümeyra'

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) is geschokt door de conclusies die de Inspectie Justitie en Veiligheid heeft getrokken over de moord op de 16-jarige Hümeyra. De overheid is 'ernstig tekort geschoten', vindt Grapperhaus, waarmee hij zich aansluit bij het oordeel van de Inspectie.

"Ik heb het echt met verbijstering gelezen", aldus Grapperhaus, die de uitkomst ook met nabestaanden heeft besproken. "Ik heb ook uitgesproken dat ik het tekortkomen verschrikkelijk vind. Hümeyra komt daardoor niet meer terug, dat is verschrikkelijk. Het enorme leed blijft voor altijd bij ze."

Volgens de politicus zouden er drie dingen moeten veranderen. Stalking moet in de toekomst beter worden herkend door de instanties die er over gaan en risico's moeten beter worden ingeschat. Voor slachtoffers moeten effectieve veiligheidsmaatregelen worden getroffen en stalkers moeten harder worden aangepakt.

De Inspectie concludeerde woensdag dat politie, het Openbaar Ministerie en Reclassering Nederland ernstig tekort zijn geschoten. 
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: