Spaanse adoptiehond Orville gevonden

Hond Orville is terecht! Het dier uit Spanje was sinds vorige week vermist nadat het bij aankomst op Rotterdam The Hague Airport zo angstig was, dat het wegrende.

Orville zou vorige week woensdag zijn nieuwe baasje ontmoeten, maar bij aankomst rukte hij zich los en rende hij weg. Sindsdien werd er naar Orville gezocht. Twee teams waren op zoek naar de ontsnapte hond, die uiteindelijk met behulp van de speciale vangkooi van het Dogs Search Team is gevangen. Uiteindelijk wist dat team het dier bij de Rotterdamse Doenkade, niet ver van het vliegveld, te vangen.

"Ik ben heel blij dat hij weer binnen is", laat Jolanda Holverda, van speurhondendienst Team Arie, weten. Orville zal de komende dagen bij Holverda verblijven. "Zodat hij even kan bijkomen van de afgelopen dagen."

Verwennen

De komende dagen zien er goed uit voor Orville: "We gaan hem zo lekker verwennen", lacht Holverda. "Hij blijft hier totdat hij geacclimatiseerd is en weer wat vertrouwen in de mensheid heeft." Hoelang dat zal duren is nog niet duidelijk, maar Holverda gunt Orville alle tijd. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: