OM België eist twee jaar cel tegen Rotterdamse actrice Imanuelle Grives

De Rotterdamse actrice Imanuelle Grives hoorde donderdag twee jaar gevangenisstraf en duizend euro boete tegen zich eisen in de rechtbank in Antwerpen. Ze staat daar terecht voor vermeende drugshandel op dancefestival Tomorrowland.

Grives werd samen met twee vriendinnen op 21 juli aangehouden, maar neemt alle verantwoordelijkheid op zich. De actrice verklaarde in eerste instantie dat ze die drugs verkocht om zich voor te bereiden op een nieuwe rol als drugsbaron.

Grives had volgens het Belgische Openbaar Ministerie xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine bij zich. In de woning waar ze tijdens het festival verbleef, werden nog meer drugs gevonden, zoals amfetamine, GHB en cannabis.

Volgens haar advocaat heeft de actrice willen experimenteren. Niet per se in verband met een rol, zoals ze eerder had verklaard, maar om de spanning op te zoeken. Ze gebruikte zelf zowat alle verdovende middelen die er op de markt te verkrijgen zijn en was veel aan het feesten. "Feesten en acteren waren voor mijn cliënte de manier om vrijheid te ervaren", aldus haar raadsman.

Ze was daar met twee andere vrouwen die ook drugs in bezit hadden, maar niet zoveel als Grives. Tegen een van hen, die ook op de zitting is, eiste de officier achttien maanden celstraf.

Grives werd bij de ingang van het festival opgepakt toen een drugshond aansloeg op de drugs die het drietal bij zich had. Grives had de spullen onder meer verstopt in een pruik.


De actrice raakte door het nieuws haar rol kwijt in de film 'Suriname'. Actrice Fajah Lourens neemt de rol over. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: