Zo maakt ‘Sneaky Fitness’ bewegen weer leuk

Sporten is gezond, maar voor veel mensen is de drempel om meer te bewegen hoog. Sneaky Fitness is een project waarbij mensen op een laagdrempelige manier toch aan het bewegen komen, door mee te doen aan bewegingsspelletjes op straat.

"In een straat zijn veel meer mogelijkheden dan alleen rechtdoor lopen. Je kan ook een beetje spelen", zegt Eva van der Velde van Sneaky Fitness.

Tijdens Wandelconferentie Walk21 in Rotterdam geeft Eva een ‘walkshop’. Gewapend met sjablonen en spuitbussen gaat ze met een tiental mensen de straat op om een parcours aan te leggen met bewegingsinstructies.

"We zijn bezig om de stad iets meer Sneaky fitness te maken en mensen anders naar de stad te laten kijken", legt Eva uit. Ze heeft bijvoorbeeld het woord ‘spring’ voor een vuilnisbak gezet. Die kan nu gebruikt worden als bok.

Rotterdammers bewegen te weinig

Sportbedrijf Rotterdam heeft onderzoek gedaan naar het bewegen onder Rotterdammers. Volgens sportregisseur Menno Bruins valt er nog veel winst te behalen. "Rotterdam heeft een mooi sportaanbod, maar niet elke Rotterdammer weet dat goed te vinden. Vraag en aanbod sluiten niet op elkaar aan."

Hij noemt tijd en geld als voornaamste redenen waarom mensen niet sporten. Hij vindt Sneaky Fitness dan ook een mooi initiatief. "Je bent niet bezig met sport, maar met plezier. Dat is waar het om gaat."

Meer informatie via sneakyfitness.nl. In de video boven dit bericht zie je hoe Sneaky Fitness eruit ziet.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: