Leerlingen zamelen geld in voor Sophia Kinderziekenhuis

Voor de derde keer op rij organiseert het Sophia Kinderziekenhuis de actie 'Lichtjes voor Sophia', waarbij basisschoolleerlingen geld inzamelen voor zieke kinderen door middel van een lampionnenoptocht. Het doel van dit jaar: de realisatie van het Kinderhersencentrum.

Scholen en verenigingen kunnen gratis lampjes bestellen bij het Sophia. De leerlingen bouwen de lichtjes zelf om tot lampion. Met het bijgevoegde sponsorformulier gaan ze langs deuren van vrienden, buren en familie om zoveel mogelijk geld ophalen.

Dit jaar gaat het ingezamelde geld naar het Kinderhersencentrum dat in maart 2020 opgeleverd moet worden. In dat centrum zullen artsen en wetenschappers hun krachten bundelen om kinderen met hersenaandoeningen nog beter te kunnen helpen. In totaal is daar anderhalf miljoen euro voor nodig.

De scholen bepalen zelf wanneer de optocht plaatsvindt, zolang het maar in de 'lichtjesmaand' december is.

Vorig jaar deden ruim 13 duizend kinderen mee en werd er met de lampionoptocht ongeveer 80 duizend euro opgehaald.

Kijk voor meer informatie of om je op te geven voor een van de acties van het Sophia Kinderziekenhuis op www.lichtjessophia.nl.

Luister hierboven naar het interview van presentator Herman Vriend met Mariska Kavelaar van het  Sophia Kinderziekenhuis.

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: