Eerste paal Hollandtunnel 'glijdt' de grond in

Maar liefst 22 olympische zwembaden aan beton zijn er nodig voor de aanleg van de Hollandtunnel tussen Vlaardingen en Rozenburg. Vrijdag is de eerste paal de grond ingeslagen van de Hollandtunnel. Volgens Rijnmondverslaggever Ronald van Oudheusden ging dat bijzonder soepel: "Als een warm mes door de boter."

De Hollandtunnel is onderdeel van de zogenoemde Blankenbergverbinding. Het duurt nog een paar jaar voordat de tunnel af zal zijn, legt Jörgen van der Meer, van Rijkswaterstaat, uit. "Er gaan ruim vijfhonderd heipalen de grond in. Die palen zijn 25 meter lang en zo'n 45 centimeter breed."

De uiteindelijke tunnel moet aansluiten op de A20 en het verkeer van de A15 en de A4 ontlasten. "Deze landtunnel wordt 1400 meter lang, waarvan zo'n 500 meter dicht." Voor het project is een bedrag van 1200 miljoen euro begroot.

Verzet

Al een jaar wordt er hard gewerkt aan de Blankenburgverbinding tussen Rozenburg en Vlaardingen. Om de aanleg van de Blankenburgtunnel was eerder veel te doen. Er werd onder meer gevreesd voor milieu-effecten. De Raad van State wees bezwaren van tegenstanders af.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: