Mogelijk extra huurverhoging voor huurders Vestia

Rotterdamse huurders bij woningcorporatie Vestia krijgen mogelijk te maken met een extra huurverhoging. Vestia heeft het namelijk moeilijk en moet opnieuw aankloppen bij andere woningcorporaties voor hulp. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving in diverse media.

Het concern komt 180 miljoen euro tekort voor het nakomen van afspraken over bijvoorbeeld het opkalefateren van sociale huurwoningen. Naast Rotterdammers krijgen ook huurders in Den Haag en Delft te maken met de mogelijke huurverhoging. 

Helpen

Volgens de woordvoerster zal Vestia dit keer corporaties niet vragen om letterlijk geld bij te storten. In plaats daarvan hoopt het concern dat branchegenoten willen helpen door huurwoningen of projecten over te nemen. In een aangepast verbeterplan stelt de corporatie daarnaast voor om huren in 2021 en 2022 met 0,5 procent extra te verhogen bovenop de inflatie.

Eerder was al bekend geworden dat Vestia het niet voor elkaar zou krijgen om in 2021 op eigen kracht financieel gezond te zijn. Dat had het bedrijf wel afgesproken met toezichthouders.

Vestia kwam in 2012 in financieel zwaar weer door grote tegenvallers op overeenkomsten die waren bedoeld om renterisico's af te dekken. Andere woningcorporaties moesten eerder al bijspringen om Vestia overeind te houden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: