Noord-Ierse voetbalfans boos na missen deel interland in de Kuip

Supporters van Noord-Ierland voelen zich onheus behandeld rond de voetbalinterland van het Nederlands elftal tegen de Noord-Ieren in het Feyenoordstadion. Ze overwegen een klacht in te dienen bij de UEFA.

De Noord-Ieren waren met zo'n 3500 supporters naar Rotterdam afgereisd. Honderden fans werden vlak voor aanvang naar de verkeerde toegangspoorten gestuurd. Daardoor misten ze zeker twintig minuten van de wedstrijd.

De koepel van supportersclubs in Noord-Ierland - de Amalgamation of Official Northern Ireland Supporters' Clubs (AONISC) - zegt een officiële klacht in te willen dienen bij de UEFA. De AONISC roept fans op om deel te nemen aan een enquête over hun ervaringen in Rotterdam. 

Een woordvoerder van de KNVB laat Rijnmond weten de geluiden te kennen en een onderzoek in te stellen. "We weten dat het speelt en nemen de klachten serieus."

Overigens maakten ook veel Nederlandse fans het begin van het duel niet mee. Voor de poorten van de Kuip stonden nog rijen mensen toen er al werd afgetrapt.
Noord-Ierland verloor overigens met 3-1 van Oranje. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: