'Ouders op de vuist bij wedstrijd Excelsior Maassluis'

Tijdens een wedstrijd tussen twee jeugdteams zijn zaterdagmorgen ouders met elkaar op de vuist gegaan, meldt WOS Media.

Het was bij een wedstrijd tussen JO11 teams van MVV'27 en Excelsior Maassluis, die gespeeld werd in Maasland.

De politie kwam om de boel te sussen. Een paar ouders van de Maaslandse club probeerden volgens de lokale website tussen de vechtende Maassluizers te komen, maar kregen ook klappen en bedreigingen van een agressieve ouder.

Een aantal kinderen van de teams gingen huilend naar de kleedkamer en zijn erg geschrokken. Er is aangifte gedaan bij de politie.


Eigen trainer geslagen?


MVV'27-voorzitter Pieter van Rijs zegt tegen Rijnmond dat een ouder van Excelsior Maassluis de trainer van de eigen club sloeg. Daarbij zou ook een ouder van MVV'27 geraakt zijn, maar mogelijk was dat 'per ongeluk'.

"Ik was er zelf niet bij. In de bestuurskamer hebben beide clubbesturen overlegd. Er is aangifte gedaan en de politie zoekt uit wat er precies gebeurd is."

Gert-Jan Bunt, voorzitter van Excelsior Maassluis, zegt dat ouders van zijn club onderling ruzie hadden. "Wat daar de aanleiding voor was en of er ook geweld is gebruikt, weet ik niet. We gaan alle partijen horen." Of er eerdere spanningen tussen de ouders waren, weet Bunt niet.

Excelsior-Maassluis verloor de wedstrijd met 8-0.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: