nieuws

Autoloze zondag misschien ook in Rotterdam

GroenLinks en de ChristenUnie/SGP willen dat Rotterdam volgend jaar meedoet aan het organiseren van een autoloze zondag.
De fracties van deze partijen in de Rotterdamse gemeenteraad hebben dit voorgesteld aan het college van B en W. Ze vinden dat Rotterdam het voorbeeld moet volgen van andere wereldsteden, zoals Londen en Parijs.

Yogalessen op straat

Op de nog te plannen autoloze zondag zouden het Hofplein, de Coolsingel, de Meent, de Witte de Withstraat en de Nieuwe Binnenweg voor auto's moeten worden afgesloten. Het idee is dat de stad hiermee leuker wordt en dat het goed is voor de luchtkwaliteit. Op de autoloze zondag zouden op straat allerlei activiteiten kunnen worden georganiseerd, zoals yogalessen.
Het idee voor de autoloze zondag komt van GroenLinks en de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Suzanne Kröger (GroenLinks) en Carla Dik-Faber (ChristenUnie) willen dat volgend jaar in heel Nederland de autoloze zondag wordt 'gevierd'.

Oliecrisis

Het fenomeen van de autoloze zondag herinnert aan de oliecrisis in de jaren '70. Er mochten van november 1973 tot januari 1974 op zondag geen auto's de weg op om brandstof te besparen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl