Man rijdt extreem hard door Rotterdam-Centrum, veroorzaakt aanrijding en gaat er lopend vandoor

Een automobilist heeft in de nacht van maandag op dinsdag na een achtervolging met de politie in Rotterdam-Delfshaven zijn gehuurde Mercedes in de prak gereden. Tijdens de achtervolging werd een snelheid van 130 kilometer per uur gehaald. Nadat hij tegen een paal, boom en drie fietsen was gebotst, besloot hij er lopend vandoor te gaan.

De man viel op bij agenten van cameratoezicht. Volgens de politie was er sprake van 'asociaal rijgedrag'. Bij een controle bleek de bestuurder onder invloed van drank en THC. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Even later zagen agenten hem weer naar zijn auto lopen en wegrijden. Zij startten een achtervolging. Op de Rochussenstraat werd een stopteken gegeven, maar de bestuurder trapte vol het gas in. 

Op de Craandijkstraat reed de man tegen een gevel en tal van andere spullen. Hiermee kwam een einde aan de achtervolging. De Mercedes was volgens de politie total-loss. De man wist te voet te ontkomen. 

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor de achtervolging, rijden met een rijverbod en het verlaten van een plek van het ongeval.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam-Delfshaven
Deel dit artikel: