Boeren uit Alblasserwaard staan muurvast op A27: 'We vragen ons af of we er gaan komen'

De stoet van tweehonderd trekkers die vanochtend uit Alblasserdwaard en omgeving vertrok, is inmiddels uitgegroeid tot zo'n 2300 tractoren. Op de A27 brengt het boerenprotest een enorm kabaal van toeterende trekkers met zicht mee die veel vertraging oplevert. "Het staat hier muurvast."

"Boeren uit Brabant en Limburg zijn via de A2, A15 en A27 bij ons aangesloten. Daardoor zijn we nu met zoveel trekkers samen. De laatste kilometers zullen heel lang gaan duren'', zegt een boer die hooibaalen perst. 
 

Ook Ko, Job en Sven uit Alblasserwaard zeggen: "Het verkeer staat tot en met Bilthoven helemaal vast. We vragen ons af of we er nog gaan komen."

Boer Niek heeft de planning van vandaag maar losgelaten. "Het schema maakt vandaag niet meer uit. We gaan de goede kant op en dat is het belangrijkste."

Kinderen juichen boeren toe

Op een viaduct op de A27 worden de boeren toegejuicht door kinderen. 

'Boeren met grote tractoren maken impact'

"Eerdere protesten vanuit het onderwijs en de zorg stond ik ook achter", zegt een meneer in de file. "Maar het lijkt alsof hun stem veel kleiner is. Boeren hebben grote tractoren. Daardoor zijn ze zichtbaarder en dat heeft meer impact. Ik denk dat ze mensen in heel Nederland daardoor meer wakker schudden."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Boerenprotest
Deel dit artikel: