nieuws

School past lessen aan na neersteken scholier (14)

De lessen op het Zuiderpark College en het Montfort College staan woensdag deels in het teken van de steekpartij dinsdagmiddag op de Montessoriweg. Daar werd een leerling (14) uit de derde klas van het Zuiderpark College neergestoken.
De steekpartij was voor de deur van het Montfort College. Agenten liepen dinsdagmiddag beide scholen in en uit.
Volgens voorzitter Marc Otto van het College van Bestuur van koepelorganisatie LMC was de steekpartij dinsdagmiddag nadat het slachtoffer de school had verlaten. "Hij liep richting het Montfort College en daar werd hij voor de deur opgewacht door een groepje jongeren. Daar werd het slachtoffer neergestoken."
Er zijn twee jongeren opgepakt door de politie. Zij zitten niet op het Montfort- of het Zuiderpark College. Over de aanleiding voor de steekpartij kan Otto niets zeggen. "Voor zover wij weten speelde er niets."

Gesprekken

Alle leerlingen hebben woensdag het eerste lesuur vrij gekregen. Leraren worden bijgepraat en daarna wordt er ook gesproken met alle leerlingen van de school.
Otto: "Toevallig was er gisteravond ook een ouderavond, voor ouders van de leerlingen. Daar werd ook gelaten gereageerd op de steekpartij."