Politie: aanleiding steekpartij bij school nog een raadsel

De twee minderjarigen die zijn opgepakt voor een steekpartij dinsdagmiddag bij een school aan de Montessoriweg in Rotterdam-Zuid zitten nog vast. Dat heeft de politie woensdag aan Rijnmond laten weten.

De twee jongens zijn 17 jaar oud. Ze werden opgepakt op basis van camerabeelden. Naar een derde verdachte wordt nog gezocht.

Over de aanleiding van de steekpartij is nog niets bekend, zegt een woordvoerder van de politie. "We hopen vandaag met het slachtoffer te spreken." De jongen ligt nog in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. 

Eerder liet koepelorganisatie LMC al weten dat de verdachten niet op het Montfort- of Zuiderpark College zitten, de twee scholen aan de Montessoriweg.

De jongen werd dinsdagmiddag voor het Montfort College opgewacht door een groepje scholieren en daarna gestoken. Leerlingen laten weten dat ze zich sindsdien minder veilig voelen, maar de hoop hebben dat het goed zal komen nu overal politie rondloopt. "Iedereen is geschrokken dat dit op onze school kon gebeuren."

"De klasgenoten die het mee hebben gemaakt, waren in shock", vertelt een meisje. Ze vertelden mij dat ze iemand neergestoken zagen worden. Daarna rende er iemand het ziekenhuis in om een dokter te halen."

Een ander meisje zegt: "Je wilt dit niet meemaken en ook niet zien. Ik heb echt medelijden met de jongen die is neergestoken. Het maakt niet uit wat hij heeft gedaan, maar dat je dan iemand steekt, is echt erg."

 

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: