Rijkswaterstaat waarschuwt voor zware avondspits door protesterende boeren

Rijkswaterstaat waarschuwt woensdag voor een zeer zware avondspits. Weggebruikers moeten rekening houden met vertragingen door protesterende boeren die aan het einde van de middag uit Den Haag vertrekken.

Niet alleen rond Den Haag, maar ook elders in het land kan vertraging ontstaan door boeren die op de snelweg rijden, waarschuwt Rijkswaterstaat.

Weggebruikers wordt geadviseerd om goed voorbereid op weg te gaan door vooraf de verkeersinformatie te checken en onderweg de aangegeven omleidingsroutes te volgen.

Er worden extra weginspecteurs ingezet om waar nodig tractoren te begeleiden.

Woensdag overdag was het ook al druk op de weg vanwege het boerenprotest in Bilthoven en Den Haag. Overig verkeer werd omgeleid via Rotterdam als gevolg van de drukte op de wegen rond Den Haag.

De ANWB meldt rond 17:15 dat alle toegangs- en uitvalswegen rondom Den Haag vast staan. "Vanaf knooppunt Prins Clausplein is de snelweg veranderd in een parkeerplaats voor tractoren, en dus niet begaanbaar." Dat geldt ook voor de N44 en de omgeving van het Malieveld. 

Op de A20 tussen Gouda en Hoek van Holland moeten weggebruikers rekening houden met meer dan een half uur vertraging. Dit komt door een ongeluk.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: