nieuws

Delfshaven bedevaartsoord voor de liefde

SANY2724.cropresize.2.JPG
SANY2724.cropresize.2.JPG
ROTTERDAM - Rotterdam-Delfshaven moet een bedevaartsoord voor verliefde stelletjes worden. Dat is tenminste de bedoeling van het kunstwerk Lock Of Love dat zaterdag is onthuld.
Het knalrode kunstwerk staat langs de Schie aan de Havenstraat in Delfshaven. Het is een loveseat in de vorm van een hart. Aan het kunstwerk kunnen hangslotjes worden gehangen.
Het ophangen van hangslotjes aan een kunstwerk of aan bijvoorbeeld een brug is in verschillende Europese landen al gebruikelijk om elkaar de liefde te betonen. Van oorsprong komt het uit China, waar soms duizenden hangslotjes op speciale plekken zijn opgehangen. De sleutel wordt dan in het nabijgelegen water gegooid. De traditie zegt dat de liefde zolang duurt als het slotje hangt.
Het kunstwerk in Delfshaven is het eerste bedevaartsoord voor de liefde in Nederland. De Hongaarse weddingplanner Renata Rakolcai diende een burgerinitiatief in bij de deelgemeente. Delfshaven schreef een ontwerpwedstrijd uit, die uiteindelijk door kunstenaarscollectief Bliss werd gewonnen. Zij hebben de stoel in de vorm van een hart ontworpen.
Zaterdag werd het kunstwerk officieel onthuld door deelraadsvoorzitter Carlos Goncalves en wethouder Dominic Schreijer. Ze hingen samen het eerste hangslot aan het kunstwerk en gooiden het sleuteltje vervolgens in de Schie. Ook zondag kunnen mensen nog terecht bij het kunstwerk om een slotje op te hangen. Tussen 15.30 en 18.00 uur zijn er allerlei activiteiten.