nieuws

Feyenoord City: Duizenden extra woningen en nieuw treinstation

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders heeft donderdag het Masterplan Feyenoord City ontvangen. Belangrijkste nieuws: er komen ruim 2000 meer woningen bij dan eerder gepland, tot 3700.
In het eerdere plan waren 1600 woningen gepland, waarvan nul sociale huurwoningen. In het nieuwe plan is ruimte voor 3700 woningen, waarvan 450 sociaal.
Het gaat om zowel koop- als (sociale) huurwoningen voor studenten, starters, gezinnen en ouderen. Rotterdam wil daarmee tegemoet komen aan de vraag aan woonruimte voor verschillende groepen mensen. Lees meer: Slideshow: Zo gaat Feyenoord City eruitzienFeyenoord City wordt zeshonderdduizend vierkante meter, parkeergelegenheden zijn daarin niet meegerekend. Naast huizen komen er winkels, horecagelegenheden, basisscholen en zorgvoorzieningen.
Er wordt ook gesproken over de bereikbaarheid van het nieuwe gebied. Daaruit blijkt dat er vooral wordt ingezet op alternatief vervoer; verbeterde routes voor voetgangers, fietsers en een netwerk voor openbaar vervoer. Feyenoord City wordt per trein bereikbaar via het nieuwe station Stadionpark.

Minder auto's

Bewoners en bezoekers van Feyenoord City moeten minder gebruik gaan maken van de auto. Nu komt bijvoorbeeld op wedstrijddagen van Feyenoord nog 68 procent van de bezoekers met de auto. In het nieuwe plan moet dat fors naar beneden; naar 36 procent.
Het Masterplan gaat verder niet specifieker in op het nieuwe stadion van Feyenoord. Dat definitieve ontwerp werd op 20 september al gepresenteerd. Het omvat wel de complete beschrijving van de gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid, waarvoor de gemeenteraad in mei 2017 onder voorwaarden groen licht gaf.
Lees meer: Zo ziet het definitieve ontwerp van het nieuwe stadion van Feyenoord eruit

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!