nieuws

Roparun-oprichter overleden aan kanker

Peter van der Noord
Peter van der Noord
Peter van der Noord, oprichter van de Roparun, is woensdag op 68-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de organisatie van de estafetteloop.
Van der Noord sloot in 1991 een weddenschap na een mislukte marathon van mede-oprichter Sjaak Bril. Ze besloten dat het pas echt stoer zou zijn om helemaal naar Parijs te lopen.
“De weddenschap, een uitgestoken hand, het begin van de Roparun en het begin van vele vriendschappen. Soms intense vreugde en soms groot verdriet", zei Van der Noord later bij zijn afscheid in 2011 van het inmiddels beroemde loopevenement.

Strijd verloren

"Als initiatiefnemer (samen met Sjaak Bril) en oprichter heeft Peter alles gegeven om de Roparun succesvol te maken en mensen met kanker een menswaardig einde aan het leven te gunnen. Nu, een kleine 9 jaar later, heeft Peter de strijd tegen deze vreselijke ziekte zelf verloren", aldus de organisatie donderdag.
"Peter is een voorbeeld voor velen. Met zijn sterke persoonlijkheid heeft hij 20 jaar lang leiding gegeven aan een grootse organisatie (Roparun) en daarmee heeft hij het respect verdiend van velen; vrijwilligers, teams, doelen, partners en meer."
Lees meer: Oprichter Roparun (55) overleden aan kanker

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl