nieuws

Nieuw ontwerp Schouwburgplein bekend

2010-Plein008.cropresize.tmp.jpg
2010-Plein008.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het ontwerp voor het nieuwe Rotterdamse Schouwburgplein is klaar. Het plein krijgt een nieuwe houten vloer, de banken worden herplaatst en er komt een podium. Rondom het plein komen terrassen en bomen.
Sinds het Schouwburgplein vijftien jaar geleden in gebruik werd genomen, kreeg het veel kritiek. Veel mensen vonden het plein ongezellig en ook over de gladheid is veel te doen geweest. De nieuwe houten vloer komt op een deel van het plein en moet voorkomen dat mensen in de toekomst uitglijden.
De culturele instellingen De Doelen en Stadsschouwburg willen het plein gaan gebruiken voor evenementen en optredens. De luchtkokers van de parkeergarage krijgen een LED-paneel waardoor ze als filmscherm voor de pleinbioscoop gebruikt kunnen worden. Ook is het mogelijk dat de inzamelingsactie van 3fm, het Glazen Huis, naar Rotterdam komt als het Schouwburgplein is opgeknapt.
De nieuwe plannen zijn gemaakt door het bureau West 8 urban design & architecture, hetzelfde bureau dat het plein in eerste instantie ontwierp. Voor de opknapbeurt wordt 3 miljoen euro uitgetrokken. Begin maart worden de eerste bomen gepland.
Impressies: Zo gaat het nieuwe Schouwburgplein eruit zien (West 8 urban design & landscape architecture).