nieuws

Chauffeur trouwstoet rijdt zonder rijbewijs en crasht met peperdure bolide

De peperdure Mercedes eindigde tegen een lantaarnpaal
De peperdure Mercedes eindigde tegen een lantaarnpaal
De bestuurder van een gloednieuwe Mercedes die in Rotterdam meereed in een trouwstoet, heeft de bruiloft aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij reed zijn auto voortijdig in de prak. Later maakte de politie bekend dat de man is aangehouden.
De man bleek zonder rijbewijs in een gehuurde Mercedes AMG te rijden. De huurder zat naast hem. Ooggetuigen vertellen Rijnmond maandagmiddag dat een sliert auto's al toeterend vanaf Hofplein het Pompenburg opreed. "Ze deden heel stoer, continu van weghelft wisselend", vertelt een vrouw die op de tram stond te wachten.
Dat ging al snel mis. Vlak voor de kruising met het Haagse Veer vloog een zwarte Mercedes uit zijn baan, reed over een paar geparkeerde fietsen en ramde een lantaarnpaal.
En daar eindigde de feestelijkheden voorlopig voor de twee bruiloftsgasten, aldus de ooggetuige. "De stoet stopte even, mensen stapten uit en maakten onderling ruzie. Daarna reden ze door."
De onfortuinlijke automobilist en zijn bijrijder bleven achter bij het autowrak. Daar zijn ze door de politie beboet voor rijden zonder rijbewijs, het onnodig veroorzaken van verkeershinder en het laten rijden van een persoon zonder rijbewijs.
Hoe groot de schade is, is niet bekend.