nieuws

Linda V. niet op vrije voeten

LindaV.cropresize.tmp.JPG
LindaV.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De Rotterdamse Linda V. blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam besloten. Zij wordt verdacht van een moord in 1999.
De 47-jarige vrouw zit al lange tijd vast. Zij zou in 1999 de opdracht hebben gegeven om haar toenmalige echtgenoot, Hans Lijesen, te vermoorden. Volgens justitie deed zij dat om de miljoenenerfenis te kunnen opstrijken.
Volgens de rechter is er voldoende bewijs tegen haar. Ook zou er sprake zijn van een "geschokte rechtsorde" als zij wordt vrijgelaten. De rechter zegt verder dat er het gevaar bestaat dat Linda V. een belangrijke getuige gaat beïnvloeden, als zij op vrije voeten komt.
Die getuige is Sjaak M., die op Costa Rica woont. De rechtbank wil naar het Midden-Amerikaanse land afreizen om de Nederlander te horen. De autoriteiten op Costa Rica hebben daar nog geen toestemming voor gegeven. Het is nog volstrekt onduidelijk of de reis doorgaat en waanneer die eventueel kan plaatsvinden.
Linda V. zei vorige week dat zij er geestelijk aan onderdoor gaat in het huis van bewaring. Zij is bereid aan allerlei voorwaarden te voldoen bij vrijlating, zoals het dragen van een enkelband en een dagelijkse melding op het politiebureau. Maar de Rotterdamse rechter wees al die verzoeken dus af.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl