Radio Rijnmond Rewind: Kunstenaars die het wél redden

Maandag- tot en met donderdagavond neemt Radio Rijnmond na zevenen de tijd voor een langer gesprek. Met bijzondere, leuke of interessante regiogenoten. Iedere woensdagavond duiken Ruud de Boer en Paul Verspeek in het rijke Radio Rijnmond archief met deze woensdagavond een gesprek met onder andere kunstenaar Maaike van Steenis.

Wat maakt de ene kunstenaar succesvol en de ander niet? Bestaat er nog een getormenteerde Vincent van Gogh die het allerhoogste bereikt, of moeten kunstenaars gewoon hele praktische dingen maken?

Tour

Maaike van Steenis schreef het boek 'Tussen Kunst en Cash', over de schilders, acteurs en muzikanten die het wel redden. Samen met Paul Verspeek maakt zij een tour door de Rotterdamse kunstenaarswereld.De halteplaatsen: Maarten Bakker van Studio de Bakkerij, Bas Kortmann van Studio Kortmann en de Powerboat en schilderes Wendy Buiter.

De rode draad: kunstenaars moeten luisteren naar hun publiek en niet vies zijn van zakelijk denken.

Niet in de gelegenheid om woensdagavond naar Radio Rijnmond te luisteren? Luister wanneer je wilt: swipe de afbeelding bij dit artikel en klik op het audio-icoontje.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: