nieuws

Hippe docu over Rotterdam-Zuid: 'Steeds meer nieuwe mensen wandelen door wijk'

Rotterdam-Zuid is hipper dan ooit tevoren en verdient daarom wat extra aandacht, zo oordelen de videomakers van Rauwkost-Collective. Om die reden maakten zij een blitse documentaire over dit gebied in de stad.
De mini-documentaire (link hierboven), een ode aan Zuid, is gemaakt op verzoek van het succesvolle POW! WOW! Festival in de Afrikaanderwijk dat in september plaatsvond en dat een hoop reuring teweeg bracht met bijzondere muurschilderingen.
"We zijn naar de Afrikaanderwijk afgereisd om het gebied mooier te maken, om te verfraaien", zegt Dave Vanderheijden, initiatiefnemer van het festival. "Daarnaast wilden we iets positiefs brengen naar deze wijk, omdat er vaak iets negatiefs omheen hangt."
Bewoners voelden zich steeds meer betrokken bij het project. "Een week lang zijn de kunstenaars bezig geweest om schilderingen aan te brengen op muren. Wat ik tof vond is dat omwonenden zich ontfermden over de artiesten door ze koffie te brengen", zegt Vanderheijden.
Uit de documentaire blijkt dat buurtbewoners enthousiast zijn over de graffiti-uitingen. "Er wandelen mensen door de wijk die dat normaal niet zouden doen", zegt een bewoner. "De buurt heeft er echt iets aan. Ik word er blij van."
Let op! De documentaire hierboven begint met een zwart scherm.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl