Jaap Stam en Jan Boskamp geen voorstander van BeNeLiga

Feyenoord-trainer Jaap Stam en voetbalanalist Jan Boskamp zijn geen voorstander van een BeNeLiga. Het idee voor een Nederlands-Belgische competitie kwam na gisteravond weer ter sprake nadat Club Brugge met 0-5 verloor van Paris SG. Het niveau van de twee landen zou hiermee omhoog gaan.

Volgens Stam is het Nederlandse al goed onderweg. "We hebben in Nederland bepaalde gedachtegangen over het voetbal. Een aantal jaar zaten wij er heel anders in. Nu presteert het Nederlands Elftal steeds beter en andere clubs doen het goed in Europa. Ik ben niet zo van het samenvoegen."

Jan Boskamp

Jan Boskamp, voetbalanalist, voormalig Feyenoorder en kenner van het Belgische voetbal, ziet een BeNeLiga ook niet zitten, zegt hij tegen RTV Rijnmond. "In België heb je net als in Nederland drie topploegen. Het voetbal wordt er niet beter van als die tegen elkaar gaan spelen. Daar gaat het om. Het verschil tussen Club Brugge en Paris SG was gigantisch en dat willen ze op deze manier wegwerken. Daar geloof ik niet in. Je komt zo niet op dat niveau."

Boskamp ziet nog een nadeel. "Is dit wel aantrekkelijk voor de toeschouwers? Komen zij kijken naar Waasland-Beveren - FC Emmen, om zomaar een voorbeeld te noemen. Ik ben benieuwd of supporters hier warm van worden."

 

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord Sparta
Deel dit artikel:

Reageren