Organisatie bouwprotest: laat zwaar materieel thuis

De bouwsector roept actievoerders op volgende week woensdag niet met materieel naar het Haagse Malieveld te komen. Een van de initiatiefnemers van actiedag tegen de strenge stikstofregels van het kabinet is Arnold Tuytel van de Tuytel Groep in Oud-Alblas.


"De gemeente Den Haag heeft een verbod uitgevaardigd voor alle voertuigen op het Malieveld. Alleen de organisatie heeft hiervoor een ontheffing. De gemeente stapt naar de rechter om schade veroorzaakt door overtreders op hen persoonlijk te verhalen", schrijft de organisatie Grond In Verzet aan de achterban.

De gemeente deed onderzoek naar de gevolgen van de aanwezigheid van zware voertuigen op het Malieveld naar aanleiding van het boerenprotest op 1 oktober. Op het veld stond toen een groot aantal zware landbouwvoertuigen. Daardoor ontstond schade aan de grasmat en kwamen er vragen over de mate waarin de ondergrondse parkeergarage bestand was tegen de belasting. Uit het onderzoek blijkt dat zware voertuigen niet op het dek van de parkeergarage kunnen staan zonder risico op beschadigingen en ongelukken.

De initiatiefnemers van het bouwprotest roepen de actievoerders op om met bussen naar Den Haag te reizen en hun materieel thuis te laten, zodat er geen blokkades op snelwegen ontstaan zoals bij het recente boerenprotest. "De organisatie zorgt ervoor dat er voldoende materieel uit onze sector op het Malieveld staat dat een krachtig en mooi beeld zal geven in de media."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Actie Den Haag Oud-Alblas
Deel dit artikel: