nieuws

Duizenden Feyenoordfans nemen Bern over

Foto via Twitter
Foto via Twitter
In de Zwitserse stad Bern waren woensdag en donderdag veel Feyenoordfans. In de historische binnenstad waar het bier rijk vloeide, leek het er in eerste instantie vooral feestelijk aan toe te gaan.
Lokale autoriteiten schatten het totaal aantal Feyenoordsupporters op 2000. Her en der riepen die wel ergernis op. Sommige voetbalfans staken vuurwerk af en vertoonden baldadig gedrag zoals het trappen tegen trams. Ook gooiden ze met bier en braken door een afzetting van de politie heen.
In een lange stoet trokken de fans donderdag door Bern vanaf 17:00 uur naar het Stade de Suisse voor de wedstrijd. Daarover waren geen afspraken te maken met de fans, verzuchtte de Berner politie op Twitter.
De wedstrijd begint om 18:55 uur.
https://twitter.com/indiaan1908/status/1187354849735778304]
De Zwitserse autoriteiten hielden de afgelopen dagen aan de grens strenge controles om hooligans er uit te pikken. Dat zorgde bij sommige fans tot onbegrip. Fans met bepaalde hooligankleding in de koffer werden resoluut teruggestuurd.
Later donderdagavond maakte de politie bekend dat er rond de wedstrijd in totaal 33 fans zijn aangehouden. Het kwam ook korte tijd tot rellen in de stad.
Lees meer: Feyenoordfan mag Zwitserland niet in om 'foute' kleding

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl