nieuws

Neergestoken jongen (16) nu zelf verdachte van neersteken scholier (14) bij Rotterdamse school

Arrestaties vorige week donderdag.
Arrestaties vorige week donderdag. © MediaTV
De 16-jarige jongen die vorige week donderdag werd neergestoken bij een ruzie tussen rivaliserende jeugdbendes in Rotterdam-Zuid, wordt door justitie direct gelinkt aan de steekpartij bij een school eerder die week. De jongen is gearresteerd, ook al ligt hij in een ziekenhuisbed.
De verdachte werd afgelopen donderdag neergestoken in Charlois. Hij ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis en mag van de artsen niet vervoerd worden.
Lees meer: Vechtpartijen in Rotterdam-zuid, meerdere arrestaties en gewonden
De 16-jarige jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij op de Montessoriweg, vorige week dinsdag. Het 14-jarige slachtoffer kwam uit het Zuiderpark College gelopen en werd voor het Montfort College neergestoken.
Voor de steekpartij werden eerder twee 17-jarige jongens aangehouden, maar die werden korte tijd later vrijgelaten.
Lees meer: Verdachten voor steekpartij Montessoriweg op vrije voeten
Vrijdag werd door de politie al gezegd dat er gezocht werd naar een verband tussen de twee steekpartijen. Dat gaat moeizaam, omdat de betrokkenen weigeren iets te zeggen.
Al maanden staan twee rivaliserende jeugdbendes uit Charlois en IJsselmonde elkaar naar het leven. Zo werden in september meerdere jongeren aangehouden na vechtpartijen Gesprekken tussen de gemeente, justitie, politie, jongeren en de ouders van die jongeren leverden niets op.
Lees meer: Rivaliserende jeugdbendes zoeken confrontatie