Zwak Excelsior onderuit tegen Jong Ajax (1-3)

Excelsior is er niet in geslaagd de weg omhoog in te zetten in de eerste divisie. Jong Ajax was in Rotterdam met 3-1 te sterk voor de Kralingers. Voor rust leek Excelsior nog wat te kunnen maar na rust maakte Jong Ajax het karwei af.
Excelsior kon alle goede bedoelingen snel overboord gooien toen Jurgen Ekkelenkamp na acht minuten de 1-0 voor Jong Ajax maakte. In de loop van de eerste helft kwam Excelsior nog éénmaal dicht bij de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte Jeffry Fortes in vrijstaande positie van dichtbij net over.
Na rust begon de ploeg van trainer Ricardo Moniz vlammend. Één minuut na rust mikte invaller Ahmad Mendes Moreira uit een moeilijke hoek op de paal. Klungelig uitverdedigen deed het goede werk echter teniet. Lassina Traoré profiteerde van slecht uitverdedigen bij Excelsior en zette de 2-0 voor Jong Ajax op de borden. Sander Fischer maakte de malaise nog groter door binnen één minuut voor praten en applaudisseren twee gele kaarten te incasseren. Toch kwamen de Kralingers terug in de wedstrijd. Met nog twintig minuten te gaan vond Rai Vloet het Amsterdamse net. Lassina Traoré gooide de deur naar een gelijkspel alleen rigoureus dicht door een kwartier voor tijd de 3-1 te maken in het voordeel voor de beloften van Ajax.
De nederlaag heeft geen consequenties op de ranglijst voor Excelsior. De Rotterdammers blijven op de vijfde plek staan met twintig punten uit twaalf wedstrijden. Koploper Cambuur liep wel uit tot een gat van zes punten.

Opstelling Excelsior

: Damen; Van der Meer, Matthys, Fischer, Haspolat, Bruins, Vloet, Fortes, Zwarts, Meijer, Omarsson (46' Mendes Moreira)

Scoreverloop Excelsior - Jong Ajax (1-3)

8' Jurgen Ekkelenkamp 0-1
54' Lassina Traoré 0-2
60' Rood: Sander Fischer
71' Rai Vloet 1-2
74' Lassina Traoré 1-3