Van eigen bodem: Leen van Popering

Een broodje bal of uitsmijter op een witte boterham: het is een gangbare hap in de Rotterdamse haven. Maar het kan ook anders, en dat bewijst Leen van Popering met zijn brasserie De Rotterdammer.

Havenverslaggever Jelle Gunneweg was aangenaam verrast toen ze Leen van Popering ontdekte achter de bar van de brasserie midden in de Botlek. Ze kende hem van horecazaken uit de Witte de Withstraat en wist niet dat hij al een aantal jaar de uitbater van het havenrestaurant was.

En wat hij daar doet, wijkt eigenlijk niet zo veel af van wat hij voorheen in de Witte de Withstraat deed: eerlijk eten maken. Van Popering bereidt een maal het liefst met producten uit de regio en serveert het uit zonder bla bla. 'Van chauffeur tot directeur, allemaal waarderen ze ons buikspek van scharrelvarken, de zelfgemaakte hamburgers en de vergeten vissoorten uit de Noordzee."

Leen en Jelle doen in deze aflevering van Eigen Bodem samen boodschappen op de kaasboerderij en de visafslag van Stellendam, laten zich en passant toezingen door de havenmeester, kijken bij het boeten van de visnetten en fileren een zandhaai terwijl je kijkt.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: