nieuws

'Dick Advocaat neemt John de Wolf mee naar Feyenoord'

John de Wolf in FC Rijnmond
John de Wolf in FC Rijnmond
Dick Advocaat wordt zoals verwacht de nieuwe trainer van Feyenoord. De 72-jarige Hagenaar volgt de opgestapte Jaap Stam op en tekent tot het einde van het seizoen in Rotterdam.
Advocaat wil John de Wolf meenemen als assistent, meldt het AD. De oud-verdediger van Feyenoord is nu ook nog trainer van tweede-divisionist Spakenburg. Het is nog onduidelijk of hij werkzaam blijft bij de club uit de tweede divisie. Cor Pot wordt sowieso de rechterhand van Advocaat. Het tweetal was succesvol bij Zenit Sint Petersburg en degradeerde anderhalf jaar geleden met Sparta. Feyenoord zal afscheid nemen van Jean-Paul van Gastel, Denny Landzaat en Roy Makaay als assistent-trainers bij het eerste van Feyenoord.
Het is niet de eerste keer dat Advocaat wordt ingehuurd als troubleshooter. In december 2009 werd hij bij AZ de tijdelijke opvolger van de ontslagen Ronald Koeman.
Feyenoord haalde Advocaat in februari 2016 binnen als klankbord voor trainer Giovanni van Bronckhorst, van wie hij in de jaren 90 de trainer was bij Glasgow Rangers. Met hulp van Advocaat werd de neerwaartse spiraal van destijds doorbroken en won Feyenoord dat seizoen nog de KNVB-beker.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl