Maassluise regisseur praat uitgebreid over nieuwe intrigerende dramaserie

Komende zaterdag (2 november) gaat-ie in première bij TV Rijnmond: De Terugkeer. Een zevendelige serie die zich afspeelt in de schaduw van de voortrazende haven van Rotterdam. Opnieuw maakt regisseur André van der Hout gebruik van acteurs, die eigenlijk geen acteurs zijn. Daar speelde hij ook al mee met die 'andere' serie op TV Rijnmond: RO-TV. En dat levert een interessante dimensie op.

Voorafgaand aan de start van de serie, spreekt Ruud de Boer donderdagavond om zeven uur op Radio Rijnmond uitgebreid met Gouden Kalf-winnaar Van der Hout over zijn nieuwe serie, het succes van RO-TV (en dat het soms ook onbegrepen was...) en zijn liefde voor het filmarchief.

Niet in de gelegenheid om donderdagavond te luisteren naar Radio Rijnmond?
Swipe dan de afbeelding bij dit artikel en klik op het audio-icoontje.

Serie 'De Terugkeer'

De serie speelt zich af in de schaduw van de voortrazende haven van Rotterdam. Diep verborgen onder het petrochemisch heden liggen hier nog de gebeurtenissen van vroeger, zaken die het daglicht niet konden verdragen en een compleet verdwenen dorp, een Atlantis in de Botlek.
Tegendraadse held in het verhaal is Michel Kluut. Bij zijn speurtocht wordt hij hoe langer hoe verder in een wereld gezogen waar hij eigenlijk vandaan wilde blijven. Hij vindt een onverwachte partner in Josanna van Ree, salesmanager bij een chemiegigant. 

Die twee hoofdrollen worden gespeeld door lasser/muzikant Corvin Silvester Keurhorst en topsporter Monique Kalkman. In andere rollen treffen we onder meer oud SP-kamerlid Remi Poppe, de glamrockband Lemming, gebedsgenezer Johan Maasbach en een voor corruptie veroordeelde aannemer.

De Terugkeer wordt vanaf 2 november iedere zaterdag uitgezonden op Rijnmond om 17:17 uur met ieder uur een herhaling. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: