nieuws

SP: Rotterdam werkt 'leuke' horeca tegen

ROTTERDAM - Het Rotterdamse uitgaansleven kan zoveel leuker als de gemeente niet zo tegen zou werken. Dat is de conclusie van een SP-onderzoek onder 33 horeca ondernemers in de stad.
Het onderzoek ging over het gemeentelijk horecabeleid. De uitbaters vinden dat het beleid belemmerend werkt en er te strenge regels gelden. Bovendien moeten ze lang wachten op vergunningen, worden van het kastje naar de muur gestuurd, krijgen vaak nee op request en betalen zich blauw aan vergunningen.
Volgens de SP kan het horecabeleid simpeler, goedkoper en beter. De partij pleit voor een versoepeling van de regels ten aanzien van de nachtvergunningen en het terrassenbeleid. In april 2010 wordt het horecabeleid door de gemeenteraad besproken.
Aan het onderzoek hebben veel café's uit het centrum meegewerkt, o.a. Rotown, Vagebond, Ari, Opa, Witte Aap, Tikibar, Willens&Wetens, Stalles, Vagebond, Dizzy, Iez, De Schouw, Hensepeter en Staal.
Hoe kan volgens u de horeca in Rotterdam leuker worden? Op welke locaties is meer of juist minder horeca gewenst? Welke horeca mist u nog in de stad? Meldt het hieronder in het forum!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl