nieuws

Inwoners Heijplaat maken zich zorgen over verloedering

ROTTERDAM - Inwoners van de Rotterdamse wijk Heijplaat zijn boos op woningcorporatie Woonbron. Er staan veel huizen leeg, die eigenlijk gesloopt zouden moeten worden en nu verloedert de buurt zienderogen.
De bewoners van de te slopen huizen zijn al geruime tijd verhuisd, maar de aangekondigde sloop door Woonbron is nog steeds niet gebeurt. Gevolg van de leegloop van de wijk is dat ondernemers wegtrekken en er steeds minder voorzieningen voor de achtergebleven bewoners overblijven.

Woonbron erkent problemen

De problemen zijn volgens bewoners ontstaan omdat Woonbron er geen rekening mee heeft gehouden dat bij nieuwbouw de grond van de wijk flink opgehoogd moet worden. Dit om overstromingen van het buitendijkse gebied te voorkomen. Hiervoor heeft Woonbron geen geld. Woonbron erkent dat er in het verleden veel plannen zijn gemaakt, maar dat het schort aan de uitvoering. Er is tijdelijk een nieuwe directeur aangetreden die er in overleg met de bewoners weer iets van probeert te maken.
Snel extra geld
Wethouder Hamit Karakus van Wonen geeft toe dat er veel plannen waren voor Heijplaat, maar dat hier tot nu toe weinig van terecht is gekomen. Volgens hem komt er extra geld aan waardoor er snel zaken kunnen worden gerealiseerd. In 2013 wordt dan opnieuw bekeken welke projecten dan aangepakt kunnen worden. Tot die tijd zullen bewoners geduld moeten hebben voor hun wijk weer een beetje leefbaar wordt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl