nieuws

Eerste strippenkaartloze dag goed verlopen

ROTTERDAM - Vervoeders, politici en belangenorganisaties kijken tevreden terug op de eerste strippenkaartloze dag in het openbaar vervoer. Ze zeiden dat de dag beter verliep dan verwacht.
,,We hebben nog geen alarmerende dingen gehoord'', zei een woordvoerder van Rover. ,,We hebben vandaag een handjevol klachten gekregen over de ov-chipkaart, maar dat is elke dag zo. Geen enkele ervan had overigens betrekking op Rotterdam.''
Gerard Oosterwijk, voorzitter van de landelijke studentenvakbond LSVb, zei dat het beeld in Rotterdam rustig is. ,,We hebben geen verontruste signalen gekregen. Iedere dag krijgen we nog klachten over de ov-chipkaart, maar we hebben nu niet meer klachten uit Rotterdam ontvangen.'' De drie vervoerders RET, QBuzz en Connexxion spraken van een vlekkeloos verlopen ochtend.
Op de Coolsingel werd donderdagochtend 'officieel' afscheid genomen van de strippenkaart met een feestelijke actie.
De strippenkaart is niet meer geldig in de bussen, trams en metro's van de RET en de bussen van Qbuzz. Ook kan de kaart niet meer gebruikt worden in de bussen van Connexxion van en naar Voorne Putten en Rozenburg. Wie zijn abonnement nog niet heeft overgezet op de OV-chipkaart, kan ook niet meer reizen in de regio Rotterdam.
Oude strippenkaarten kunnen niet omgeruild worden voor geld, maar zijn nog wel geldig in het openbaar vervoer buiten de regio Rotterdam.
In bussen en trams kan een wegwerp-chipkaart gekocht worden die uitsluitend geldig is bij de vervoerder waar de kaart is gekocht. Een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart is wel overal te gebruiken. Deze zijn te koop op het Centraal Station en de grotere Rotterdamse metrostations.
De strippenkaart verdwijnt. De OV-chipkaart is vanaf nu het enige geldige vervoersbewijs in de regio Rotterdam. Foto: Berry Asmuss.