nieuws

Bezorgde ouders houden protestmars in Spijkenisse na steekpartij

Tientallen mensen hebben maandagmiddag meegedaan aan een protestmars in Spijkenisse. Ze willen maatregelen tegen het geweld onder scholieren. Afgelopen weekend werd een 14-jarige scholier neergestoken.
"Ik heb zelf een kleinzoon van elf jaar, dus je houdt op het moment je hart vast als je de kinderen naar buiten laat gaan. Daar moet echt wat aan gebeuren", aldus een van de deelneemsters aan de mars.
Een ander: "Je denkt toch aan je eigen kind, dat je eigen kind iets zou kunnen overkomen. Dat ze met wapens op zo'n jonge leeftijd lopen, kom op!"
Lees meer: Bezorgde ouders Spijkenisse voeren actie na steekpartij
De groep bezorgde ouders liep van vanaf de oude dorpskerk naar het gemeentehuis. Daar volgde een gesprek met burgemeester Foort van Oosten van Nissewaard.
Volgens Van Oosten was het een goed gesprek, 'ondanks de zorgen van de ouders'. "Bij hen bleek zeer de bereidheid aanwezig te zijn om zich als ambassadeur in te zetten in het tegengaan van steekpartijen", liet Van Oosten weten.

Steekpartij

Aanleiding voor de actie van de ouders is onder meer de steekpartij zaterdagavond in Spijkenisse. In de hal van metrostation Heemraadlaan werd na een ruzie een jongen van 14 jaar neergestoken. De politie pakte na een achtervolging twee uur later een 13-jarige jongen op als verdachte.
Lees meer: 14-jarige ernstig gewond bij steekpartij in Spijkenisse, 13-jarige opgepakt
Burgemeester Van Oosten deed daarna een oproep aan de jongeren in zijn gemeente om zich uit te spreken tegen het wapenbezit en het gebruik van wapens. "Dit is geen leeftijd om met steekwapens bezig te zijn", zei Van Oosten. "Laat staan deze in te zetten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl