nieuws

Benefietconcert voor zieke Hannah

ROTTERDAM - Leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest geven binnenkort een benefietconcert voor een twaalfjarig meisje dat lijdt aan een zeer zeldzame vorm van kanker. Zij hebben chefdirigent Yannick Nézet-Seguin en de wereldberoemde violiste Janine Jansen bereid gevonden om mee te doen.
Het concert is bedoeld om geld in te zamelen voor de twaalfjarige dochter van paukenist Randy Max en violiste Rachel Browne. De twaalfjarige Hannah Max heeft neuroblastoom, een zeldzame vorm van kinderkanker. In juni vorig jaar werd de diagnose gesteld. "Dat was een enorme schok", zegt haar moeder Rachel. "Ze had buikpijn en was erg moe. Pas na verschillende onderzoeken bleek wat er aan de hand was. We hadden nooit verwacht dat het zo ernstig zou zijn."

Operaties en chemokuur

In de afgelopen zeven maanden onderging Hannah vele behandelingen in het ziekenhuis. Ze kreeg chemotherapie, werd twee keer geopereerd en kreeg een stamceltransplantatie. In Nederland kunnen artsen niets meer voor haar doen, maar in Amerika zijn volgens haar moeder goede resultaten geboekt met een nieuwe behandeling.

Nieuwe behandelingsvorm

Deze nieuwe immuuntherapie, die haar leven misschien kan redden, wordt nog niet in Nederland toegepast. Naar verwachting is dat over een jaar wel mogelijk, maar die tijd heeft Hannah niet meer. Al in oktober dienden Hannahs ouders daarom een verzoek in bij hun verzekeringsmaatschappij om behandeling van hun dochter in Amerika mogelijk te maken.

De tijd dringt

De verzekeringsmaatschappij ging niet in op het verzoek, maar toch vertrekt het gezin aanstaande zondag naar Amerika. "We kunnen niet meer wachten", zegt Hannahs moeder. "De immuuntherapie moet binnen een bepaalde tijd na de laatste chemokuur worden gegeven. Als we nog langer wachten zijn we te laat."

Bekende deelnemers

Om geld in te zamelen voor Hannahs behandeling geven collega's van haar ouders uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest een benefietconcert. Niemand minder dan chefdirigent Yannick Nézet-Seguin zal het concert leiden. En de wereldberoemde violiste Janine Jansen zegde ook meteen haar medewerking toe. Ze hopen op 6 maart op een uitverkochte grote zaal, om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl