Champions League: Wijnaldum trefzeker voor Liverpool

Georginio Wijnaldum viert zijn goal tijdens Liverpool-Racing Genk (Bron: ANP - Peter Powell)
Georginio Wijnaldum is dinsdagavond belangrijk geweest voor zijn Engelse club Liverpool in de groepsfase van de Champions League. De oud-Feyenoorder scoorde het eerste doelpunt in het met 2-1 gewonnen thuisduel tegen Racing Genk uit België.
Wijnaldum deed negentig minuten mee bij Liverpool. De regerend winnaar van de Champions League gaat in groep E aan kop met negen punten uit vier wedstrijden.

Groep F

Frenkie de Jong uit Arkel kende met FC Barcelona een teleurstellende avond. Slavia Praag hield de grootmacht in Camp Nou op een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Bij de Tsjechen zat voormalig Excelsior-speler Mick van Buren niet bij de selectie. Desondanks blijft FC Barcelona koploper in groep F met acht punten uit vier duels. Slavia Praag staat met twee punten laatste.
Stefan de Vrij, ex-speler van Feyenoord, gaf na rust met zijn Italiaanse ploeg Internazionale een 2-0 voorsprong weg bij Borussia Dortmund. De Duitsers wonnen uiteindelijk met 3-2. De Vrij kwam heel de wedstrijd in actie. In groep F is Internazionale derde met vier punten.

Knotsgek

Ajax, de enige Nederlandse ploeg in de groepsfase van de Champions League, werkte in Londen de gekste wedstrijd van de avond af. De Amsterdammers speelden met 4-4 gelijk tegen Chelsea.
In de 68e en 69e minuut kregen Daley Blind en Joël Veltman bij een 2-4 stand hun tweede gele kaart, waarna Ajax het duel met negen man af moest maken.
Ajax deelt samen met Chelsea en Valencia de koppositie in groep H met zeven punten. De Amsterdammers hebben wel het beste doelsaldo van de drie teams.