Drone vliegen als keuzevak? Dat kan!

In een gymzaal van de Zadkine Veiligheidsacademie klinkt het alsof een zwerm bijen een nest heeft gebouwd. Maar daar is geen sprake van, want leerlingen van deze opleiding kunnen sinds kort drone vliegen als keuzevak volgen.

"Studenten leren van de wettelijke kaders en regels van de luchtvaart tot het praktisch vliegen met de drone", legt docent en initiatiefnemer Bob van der Linden uit.

Meer en meer

Mika volgt het vak. "Natuurlijk doe je het ook voor de gezelligheid, maar het is voor de toekomst ook belangrijk dat drones vaker worden gebruikt. Ook bij Defensie."

Van der Linden denkt dat het gebruik van drones in de toekomst zal toenemen. "Je ziet brandweer, politie en beveiliging meer drones inzetten."

De leerlingen van de Veiligheidsacademie sluiten dit keuzevak met een theorie- en praktijkexamen af. "Daarna kunnen ze zelf door voor het ROC Light-certificaat. Als zij die halen, dan kunnen ze met dat certificaat commercieel vliegen. Misschien is er een kleine boterham mee te verdienen", zegt Van der Linden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: