nieuws

‘Getekend: Rotterdam!’ laat werk van stadstekenaars zien

Tentoonstelling ‘Getekend: Rotterdam!’ geopend (van links naar rechts: Kay Hessels, Cox Janssens en Isra Páez)
Tentoonstelling ‘Getekend: Rotterdam!’ geopend (van links naar rechts: Kay Hessels, Cox Janssens en Isra Páez)
Straatcultuur, stadslandbouw en sport zijn de thema’s die de Rotterdamse stadstekenaars van 2019 hebben meegekregen. Het resultaat is te zien in de Kunsthal op de expositie ‘Getekend: Rotterdam!’
Isra Páez, Cox Janssens en Kay Hessels zijn de stadstekenaars van 2019. Zij zijn uitgekozen door een jury die bestaat uit vertegenwoordigers van het Stadsarchief Rotterdam, het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Rotterdam en de Kunsthal, aangevuld met kunstliefhebber- en verzamelaar Hugo Borst.
Rotterdam kent een lange traditie van stadstekenaars. Het Stadsarchief heeft tot eind jaren '80 jaarlijks opdrachten gegeven aan kunstenaars. Met de stadstekenaars van 2019 is de traditie in ere hersteld. Het werk van de stadstekenaars wordt bewaard in het archief.
Lees meer: Stadstekenaar Rein van Kralingen ziet zijn werk terug bij het Stadsarchief
In een serie van twaalf tekeningen laat ‘Getekend: Rotterdam!’ zien hoe de drie kunstenaars met de thema’s zijn omgegaan. Cox Janssens heeft zich verdiept in sport, Kay Hessels is aan de slag gegaan met stadslandbouw en Isra Páez heeft urban culture.
Lees meer: Isra Páez laat verborgen plekken zien
Lees meer: Cox Janssens op zoek naar diversiteit in sport
Lees meer: Kay Hessels laat jungle de stad overnemen
De tentoonstelling ‘Getekend: Rotterdam!’ is vanaf zaterdag te zien in de Kunsthal in Rotterdam.