Dit zijn de beste kookboeken volgens Rijnmondexpert Gijsbregt Brouwer

Gijsbregt Brouwer is foodexpert en eigenaar van het culinaire medium Buik van Rotterdam. Hij schoof deze keer aan bij ons Rijnmondexpert-panel om te praten over kookboeken. Volgens de foodexpert is de herfst de drukste periode om de kookboeken te kopen, vanwege Sinterklaas en kerst.

"In onze maatschappij is eten ontzettend groot geworden. Eten is het centrum van de popcultuur geworden. Eten staat tegenwoordig op hetzelfde platform en daar horen kookboeken bij", legt Brouwer uit.

Vijf tips

Als Rijnmondexpert licht Brouwer een aantal kookboeken uit. Hij noemt vijf boeken:
1. Zwarte Zee - Caroline Eden
2. Rotterdams Kookboek - Linda Roodenburg
3. Nederlands Kookboek - Laura de Grave
4. Smokey Goodness No Worries BBQ - Jord Althuizen
5. Mediterraneo - Jacques Meerman

Brouwer heeft speciaal aandacht voor één kookboek: Simpel van Yotam Ottolenghi. "Dit boek is zoals de naam al zegt: makkelijker koken, ook voor mensen die niet de kookstijl van Ottolenghi gewend zijn."

Als je goed wilt koken, dan moet je volgens Brouwer 'simpel koken'. "Ik denk dat Simpel het meest verkochte boek gaat worden tijdens de feestdagen."

Luister hierboven naar de volledige motivatie van foodexpert Gijsbregt Brouwer van de vijf kookboeken.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rijnmondexpert Rotterdam
Deel dit artikel: